”Vad är lösenordet till det trådlösa nätverket?” Det kan vara en av vår tids vanligaste frågor. Ofta besvaras den med ”det har jag glömt”, eftersom det är hart när omöjligt att komma ihåg lösenordet om det aldrig ändrats till något enklare än det kryptiska ”wXCn912!nb_p” som användes redan när routern installerades.

Ibland har vi tur och lösenordet står skrivet under själva routern. Andra gånger får vi ge oss ut på lite av en skattjakt för att knäcka hemligheten bakom det trådlösa nätverket. För var sparade vi manualen med lösenordet från internetleverantören? Nu behöver du inte längre rota bland lådor, i manualer eller de djupaste inställningarna i Windows för att få tag på lösenord till trådlösa nätverk.

På vår webbplats kan du hämta det nya och praktiska programmet SterJo Wireless Passwords, som på några sekunder kan visa dig lösenorden till alla trådlösa nätverk som din dator någonsin har varit ansluten till.

Hitta och kopiera lösenorden

SterJo Wireless Passwords skapar en översikt över alla trådlösa nätverk som du har besökt. Listan visar både namnet på nätverket och lösenordet som behövs för att logga in. Istället för att skriva av lösenordet går det att kopiera det till urklippshanteraren. Markera bara nätverket och klicka på en knapp.

Lösenordet kopieras då till urklippshanteraren i Windows och kan sedan klistras in var som helst, till exempel i ett mejl eller ett chattmeddelande. På så sätt slipper du skriva ett lösenord som består av en slumpmässigt skapad sekvens siffror, bokstäver och specialtecken. Alla lösenord lagras i programmets lista tills du tar bort dem via Windows inställningar, och vi kommer att visa dig hur du gör det.

Om du har använt datorn uppkopplad mot många olika trådlösa nätverk kan listan i SterJo Wireless Passwords lätt bli ganska oöverskådlig och göra det svårt att hitta det lösenord du är på jakt efter. Du behöver inte registrera dig eller hämta någon aktiveringskod för att få programmet att visa alla sparade lösenord. Installera bara SterJo Wireless Passwords så kan du enkelt hitta lösenorden till alla trådlösa nätverk som du har besökt.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.