Wi-Fi 6 är den nya generationen trådlösa nätverk. Tekniken utlovar högre hastigheter, lägre strömförbrukning och att fler enheter kan anslutas samtidigt till nätverket. Det finns många Wi-Fi 6-routrar att köpa redan i dag och många nya datorer har stöd för den nya tekniken.

Äldre datorer med stöd för trådlösa nätverk kan utan vidare anslutas till ett Wi-Fi 6-nätverk, men för att dra nytta av alla fördelarna måste de också ha stöd för Wi-Fi 6. I praktiken innebär det att datorns nätverkskort måste bytas ut.

Det kan vara frestande att köpa en helt ny dator med stöd för Wi-Fi 6, men det blir dyrt. Om det går är det mycket billigare att uppgradera en äldre dator med ett nytt nätverkskort. Intel säljer nya nätverkskort för det ändamålet. I den här artikeln visar vi hur du uppgraderar en bärbar dator med ett sådant kort.

Observera att det inte alls är säkert att din bärbara pc kan uppgraderas. För det första måste det gå att komma åt datorns innandöme på ett lätt sätt. I många fall är det omöjligt eftersom datorns chassi kan vara hoplimmat. För det andra krävs det att det befintliga nätverkskortet är av samma typ som det nya. Du måste läsa mer i manualen till din datormodell för att se om det går. Är du det minsta osäker avråder vi dig från att försöka uppgradera på egen hand.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.