Jag minns första gången jag använde Google Earth. Jag knappade in min hemadress och mycket riktigt, vid gatan stod vår Volvo parkerad och studsmattan som jag året före hade spenderat halva semestern på att få plan på vår lutande gräsmatta stod där den brukar.

Nu kunde jag inte bara se vårt eget hem i datorn, utan hela världen. Nu, ett decennium senare, är Google Earth fortfarande ett fantastiskt program. De halvsuddiga bilderna från nollnolltalet har ersatts av 3d-modeller av de stora städerna, och känslan av att befinna sig på plats har ökat drastiskt under åren. Google Earth är ett perfekt verktyg för att ta reda på mer om resmål som man längtar till. Men det är egentligen mycket mer än bara ett redskap för spännande upptäcktsfärder. Det går till exempel att beräkna avstånd, arealer och hur högt ovanför havsnivån en viss punkt ligger.

En fördel med Google Earth Pro är att det är mycket mer detaljerat än Google Earth. Här visar jag några av mina favoritfunktioner i programmet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.