I Windows finns det enkla och lättillgängliga inställningar som du kan justera själv. Det går till exempel att ändra skärmens upplösning och ställa in datum och tid på skrivbordet.

Men det finns även underliggande funktioner djupt ner i operativsystemet som är så avancerade att bara experter kan förstå vad de ändrar. Det gäller framför allt vissa avancerade nätverksinställningar som vanliga användare inte har en sportslig chans att optimera, åtminstone inte utan betydande risk för att det blir fel i Windows.

Om du vill optimera eller reparera inställningarna för internetanslutningen måste du därför ringa en IT-expert med nätverk som specialitet – eller använda ett särskilt program som fixar allt det tekniska åt dig.

Ashampoo Internet Accelerator 3 kan göra rätt val åt dig bland de avancerade inställningarna i Windows – det enda du behöver göra är att klicka på några knappar i programmet. Resultatet blir att internetanslutningen optimeras så att den körs mycket mer stabilt och i vissa fall även snabbare. Programmet justerar även prioriteringen av trafik så att exempelvis strömning av video från Netflix och andra leverantörer sker mer flytande och utan avbrott.

Internet Accelerator-verktyget analyserar nätverksanslutningen noggrant innan något ändras, vilket innebär att programmet även kan användas som säkerhetskontroll för att allt är optimalt inställt.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.