När du läser den här artikeln ser världen säkerligen annorlunda ut än när vi skriver den. Vi befinner oss i april 2020 och tillvaron präglas av coronapandemin, vilket bland annat effektivt stoppar alla tankar på att fira semester utomlands.

Kanske är de nu rådande reserestriktionerna borta och glömda. Kanske finns de kvar så att vi knappt kan lämna våra hem och än mindre resa någonstans. Vi vet inte, men en sak vet vi – förr eller senare kan vi bege oss ut och uppleva världen igen.

Att planera en utlandssemester med familjen med allt vad det innebär – köpa flygbiljetter, boka hotell, skriva listor med vad som ska packas och inte minst planera vad man ska göra på semestern – kan bli övermäktigt.

Men som datoranvändare tar du naturligtvis hjälp av alla tekniska hjälpmedel, främst mobilen och datorn, för att mycket enklare få ut så mycket som möjligt av din efterlängtade semester. Vet du till exempel att kameran i mobilen kan översätta vägskyltar och restaurangmenyer? Eller att du på en hemsida som är gratis kan läsa vad andra resenärer tycker om restauranger och andra attraktioner världen över, så att du snabbt kan ta reda på vad du ska besöka och var du ska äta för att bli riktigt nöjd?

I den här artikeln skriver vi om de bästa verktygen för både datorn och mobiltelefonen. Vi visar hur du bäst förbereder dig innan du reser samt hur du kan använda mobilen under resan för att göra semestern så innehållsrik men samtidigt så avslappnande som möjligt.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.