Att byta till en ny e-postadress låter som den lättaste saken i världen, men när man gör slag i saken visar det sig att det inte alls är så enkelt som man först trodde.

För den här artikeln gick jag med på att byta min privata e-postadress. Under lång tid har jag haft en ganska trasslig adress, och nu ville jag byta till en enklare.

Det finns många anledningar att byta e-postadress. För många kan det vara en rent estetisk detalj med en ”snyggare” e-postadress. Man kanske gifter sig och får ett nytt efternamn och vill att adressen ska spegla det. Du kanske har haft adressen [email protected] så lång tid att den inte passar ditt mognare och rundare jag. Eller så väller det in så mycket skräppost att man bara vill ge upp.

Det kan också finnas säkerhetsmässiga aspekter i att byta e-postadress. Om en gammal adress har använts för att logga in på mängder av olika konton på internet ökar risken att den har läckt vid något intrång. En ny e-postadress skulle betyda att det inte spelar så stor roll längre, framför allt inte om du samtidigt ser till att välja ett nytt och starkt lösenord.

Det kan också vara så att du tvingas att byta adress. Allt fler internetleverantörer lägger ner sina e-posttjänster, och för att inte stå utan adress måste du skapa en ny hos någon annan tjänst.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.