De flesta av oss känner Google som en sökmotor som många använder dagligen för att hitta allt från information om andra världskriget till recept på baconpraliner. Det många inte tänker på är att sökmotorn inte bara ger tillgång till historiska fakta och recept utan kan användas till väldigt mycket mer. Du kan till exempel använda sökmotorn för att hitta restauranger i närheten av där du befinner dig, ta reda på aktuella aktiekurser och få en väderprognos inför helgen. Det är nästan bara din egen fantasi som sätter begränsningarna för vad du kan använda Googles sökmotor till, och allting är precis som vanligt helt gratis.

Gör vardagen enklare Google är ett gigantiskt informationshav, och det har företaget utnyttjat för att skapa en mängd praktiska funktioner. Med några ord i sökrutan och ett tryck på Enter-tangenten på tangentbordet kan du till exempel ta reda på tidsskillnaden mellan din hemstad och Wellington i Nya Zeeland.

Du kan även få reda på solens upp- och nedgång de kommande dagarna där du bor och på ett par sekunder ta reda på hur mycket 1 245 kilo blir i vikt- enheten pund – direkt i sökfältet. Google kan till och med hjälpa dig med hur ord uttalas på både amerikansk och brittisk engelska, och shoppingfunktionen jämför automatiskt priser i olika butiker när du är på jakt efter en specifik produkt. 

Alla dessa dolda funktioner i Google kan göra din vardag mycket enklare, och du behöver inte ens vara inloggad på ditt Google-konto för att kunna använda dem. Allt du behöver göra är att skriva in rätt ord i rätt ordningsföljd så blir Google som din egen digitala verktygslåda på både datorn, surfplattan och mobiltelefonen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.