Det är inte bara svårt att föreställa sig en värld utan Googles sökmotor. Det är omöjligt. Att googla något har blivit ett väletablerat uttryck och för många är det något man gör flera gånger om dagen, antingen på datorn, mobilen eller med hjälp av en digital assistent inbyggd i en högtalare. Idag är Google mycket mer än en sökmotor för sökningar efter recept, fakta och svar på livets stora frågor. Sökmotorn rymmer också mängder av andra funktioner, till exempel en inbyggd kalkylator, väderprognoser, spel, ja till och med en färgväljare.

Många funktioner är dolda och du måste veta att de finns för att kunna använda dem. Här visar vi några av de funktioner som Google har lagt in i sin sökmotor. Dessutom har vi samlat de bästa tipsen och knepen för att göra bättre sökningar med Google, så att du snabbt och enkelt kan hitta just det du letar efter – vilket annars kan vara lite av en utmaning.

Hitta allt du behöver

I den här artikeln kan du till exempel lära dig hur du använder Googles avancerade bildsökning, där du till exempel får möjligheten att välja exakt hur stora bilder du letar efter. Det kan vara väldigt praktiskt om du till exempel vill hitta bilder som ska skrivas ut och därför behöver ha en viss storlek.

Du kan också söka efter specifika färger som bilden ska ha, eller ett visst filformat som PNG, JPG eller GIF. Vi visar också hur du med hjälp av Google kan hitta hemsidor som har gått sönder och därmed inte längre kan visas på vanligt sätt för att de inte längre finns eller för att de är offline eller har tagits bort av någon anledning. I den här artikeln visar vi totalt 20 olika tips och knep som du kan ha stor nytta av när du använder Googles sökmotor på datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.