Utan att skryta är det säkert många läsare av den här tidningen som har bättre koll på Windows och datorer än genomsnittet av befolkningen. Och som familjens mesta datorexpert är det lätt hänt att vänner och bekanta ber om råd när de har bekymmer med datorn, mobilen eller något annat som kan relateras till en teknikexpert. Kanske har du varit med om det själv?

Har man tid är det oftast kul att hjälpa till, men ibland räcker det inte att förklara i telefon eller i e-post. Lösningen då kan vara att visa hur problemet ska åtgärdas. Med programmet FlashBack Express Recorder går det att spela in allt som händer på skärmen och spara inspelningarna som videofiler på hårddisken.

Vill du kombinera det som visas på skärmen med kommentarer kan programmet spela in dig samtidigt via datorns webbkamera. Du hamnar då i filmens ena hörn medan du pratar om det som filmen visar. Det är på det här sättet som många av filmerna på YouTube produceras. Du kanske kan starta en egen Youtubekanal!

När inspelningen är klar kan videon sparas i ett format som de flesta videoprogram klarar att spela upp. Skicka videon till den du vill hjälpa, så blir det nästan som om du satt bredvid personen i fråga.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.