Tack vare mobilen kan de flesta av oss idag enkelt dokumentera allt som händer i livet, oavsett om det är en upplevelse på en semester eller en god väns födelsedag. För har du bara en mobil med en kamera, då kan du enkelt spela in allt på video.

Men filminspelningar och foton kan snabbt samlas på hög på mobilens interna minneskort eller datorns hårddisk, där de för min del tenderar att bli liggande utan att visas upp. Med programmet DVDStyler kan du få ut mycket mer av inspelningarna. DVDStyler gör det nämligen möjligt att skapa personliga DVD-skivor som kan sättas in i DVD-spelaren i vardagsrummet och ses från soffan tillsammans med familj och vänner. Programmet, som kan hämtas hely kostnadsfritt i Fördelszonen, ger en mängd möjligheter att designa DVD-menyer, så att du kan bestämma hur de ska se ut och hur det ska fungera.

Det här kanske låter som ett relativt komplicerat arbete, men DVDStyler gör uppgiften enkel.

Skapa professionella DVD-skivor

Med programmet DVDStyler är det möjligt att skapa DVD-skivor som ger ett professionellt intryck med en snygg DVD-meny. Välj till exempel DVDmenyns bakgrundsbild genom att dra egna foton från Utforskaren direkt in i programmet, och dra in så många av programmets inbyggda knappar du vill och behöver i DVD-menyns mall för att styra innehållet. Knapparna fungerar som enkla genvägar till vissa kapitel som du har valt ut.

Videoklippen som du har lagt till visas längst ned i programfönstret, och härifrån kan de delas in i kapitel som väljs med fjärrkontrollen – precis som i DVD-filmer du köper i butikerna – så att det blir hur enkelt som helst att hoppa till specifika tidpunkter i DVD-filmen. Det går också att lägga till olika textfält och du bestämmer vad som ska stå i dem och vilket teckensnitt som ska användas. Först ska du välja en huvudmall som DVD-menyn utgår från. Sedan är det enkelt att förändra det visuella uttrycket med designelement som finns tillgängliga i programmet och infoga egna från datorns hårddisk.

Det är inte bara utseendet som kan anpassas. DVDStyler har också flera tekniska anpassningsmöjligheter. Exempelvis kan ljudet modifieras för att fungera tillsammans med en avancerad surroundljudanläggning, och vid behov kan bildformatet anpassas till en gammal TV som har bildformatet 4:3-format istället för det moderna 16:9-formatet. DVDStyler är automatiskt kopplat till Utforskaren i Windows, vilket innebär att det är en enkel sak att dra in videoklipp och annat material, till exempel foton, till den DVD-meny du arbetar med och placera materialet var du vill i DVD-filmen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.