Videosamtal har funnits i många år, men på grund av coronautbrottet ser 2020 ut att bli året då tekniken slog igenom på allvar hos såväl konsumenter som företag. Människor vill fortfarande träffas, men med social distans. I det sammanhanget passar ju videomöten förträffligt.

Det finns många tjänster för att hålla videomöten och frågan är vilken som är bäst? Därför har vi samlat några av de populäraste tjänsterna som finns på flera plattformar, det vill säga Android, iOS och Windows. Gemensamt för alla programmen är att de är gratis. Har du ett konto hos Microsoft, Google eller Facebook har du redan tillgång till ett eller flera av programmen. Det är bara Zoom som inte hör hemma hos någon av de stora drakarna. Just Zoom har blivit väldigt populärt under coronakrisen, trots att det har fått en del kritik för sina säkerhetsbrister. Eftersom ingen av tjänsterna kostar något kan du prova dem alla för att hitta din favorit.

Tjänster som är knutna till en specifik hårdvara, till exempel Apples Facetime, är inte med i denna jämförelse. De skriver vi mer om när vi testar den specifika hårdvaran, till exempel iPhone eller iPad.

Allt du behöver för att komma i gång med videotjänsterna är en mikrofon, högtalare/hörlurar och en webbkamera. Använder du en bärbar dator har du redan alltihop.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.