Det kan vara en stor och krånglig uppgift att få ordning på en stor fotosamling. Särskilt om man inte är en välorganiserad och systematisk människa. Med Google Foto blir det däremot något lättare. Med verktyget kan du enkelt, överskådligt och smidigt organisera din fotosamling och göra den tillgänglig på mobilen, datorn och surfplattan – oavsett var i världen du befinner dig.

Och det som kanske var bäst av allt: Google Foto är enkelt och intuitivt att använda från första dagen du kastar dig över det. Samtidigt finns det en rad verktyg, användbara funktioner och smarta knep som du måste leta efter innan du hittar dem – och det är dessa som är kärnan i den här artikeln.

Dölj dina bilder

Visste du till exempel att mobilappen av Google Foto innehåller ett kraftfullt videoredigeringsverktyg som till exempel kan stabilisera en skakig hemvideo så att den blir stadig och behaglig att titta på? Verktyget kan även justera ljus och kontrast om videon spelades in inomhus och det färdiga resultatet visade sig bli alldeles för mörkt.

Det är också relativt få som känner till funktionen Låst mapp. I den kan du spara bilder som du inte vill att andra ska se eller ha tillgång till. Då skapas det en mapp i Google Foto som är låst med antingen en kod eller fingeravtryck, så att bara du kan komma åt bilderna i mappen.

Både på mobil och dator

Som utgångspunkt visar vi i den här artikeln hur du använder tipsen på mobilen. De flesta funktioner är dock tillgängliga på såväl mobiler som surfplattor och datorer. En del av tipsen är dock bara tillgängliga på en plattform.

Det gäller till exempel videoredigering, som innehåller betydligt fler möjligheter på mobilen än i datorversionen. För de tips som bara fungerar på en plattform ser vi till att tydligt ange om det fungerar på datorn eller mobilen. Google Foto finns för både Android och iPhone, och på datorn finns verktyget på nätet på adressen nedan:

www.photos.google.com

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.