Det är dags att beställa fotokalendrar om de ska hinna bli klar i tid till att lägga under julgranen. Därför har vi skapat en fotokalender hos fyra fototjänster på nätet för att testa deras möjligheter och kvalitet.

Här visade det sig att det var stor skillnad på designprocessen och de verktyg vi hade till vårt förfogande när vi skulle skapa våra personliga kalendrar. Vi beställde våra kalendrar i det stora A3-formatet hos de tjänster där det var möjligt. A3 är dubbelt så stor som ett vanligt A4 vilket ställer en del krav på dina bilder.

Vi hade en kraftigt beskuren bild med i den samling bilder som vi använde för att designa våra kalendrar. Alla fyra tjänsterna var snabba att upplysa oss om att bilden hade för låg upplösning, och vi kunde lösa problemet genom att ändra design så att det fanns flera bilder på varje sida och så att den lågupplösta bilden därmed inte behövde blåsas upp i så stor storlek.

Vår erfarenhet av kalendertjänster är att du kan komma undan med att använda en bild på två megapixel på en hel A3-sida. Det är bara om du närmast trycker näsan mot bilden som du kan se att den kanske inte har superhög upplösning. De priser vi har angett är listpriser hos fototjänsterna. Du kan ofta få olika typer av rabatter – bland annat fri frakt – genom att till exempel registrera dig för företagets nyhetsbrev, så se till att undersöka priser och rabattalternativ innan du beställer. Kalendrarna vi beställde anlände på mindre än två veckor, men tänk på att närmare jul kan du nog få räkna med längre leveranstider.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.