Är du en kreativ själ med en inneboende konstnär som bara vill ut? Eller vill du gärna bli duktigare på att skapa stor konst utan att veta hur det ska gå till? Då har vi hittat en lösning som hjälper dig utan att det behövs kladdiga färger, spretiga penslar och rangliga stafflier. Med hjälp av det här nya bildprogrammet i Fördelszonen kan vem som helst skapa imponerande konst av alldagliga fotografier.

Programmet FotoSketcher tar hand om allt det tråkiga. Allt du behöver göra är att låta fantasin flöda, leta upp några lämpliga fotografier och sedan låta programmet göra sitt.

Du behöver inte sitta och rita i FotoSketcher eller leta upp rätt pensel för att få fram en kul effekt. I stället arbetar FotoSketcher med filter av alla möjliga slag som läggs på bilderna. Vill du till exempel göra om ett fotografi till något som liknar en oljemålning eller kanske en skiss ritad med teckningskol, väljer du bara ett filter som passar den stil du vill uppnå. Du behöver faktiskt inte göra någonting annat än att välja rätt filter för den effekt du söker. Om du vill går det förstås att jobba vidare med bilderna och bearbeta dem mer på djupet. Det finns mycket du kan göra, från att ändra filtrens styrka till att justera färgintensitet, ändra penslar och fixa till ljus och kontrast. Det finns mycket att experimentera med för den som har lust. På några sekunder kan du förändra en intetsägande bild till ett mästerverk.

Med FotoSketcher är det bara din fantasi som sätter gränsen för vad du vill göra. Kanske kan du skapa ovanliga gratulationskort eller varför inte ett fint porträtt att hänga på väggen av någon som du tycker om. För ännu bättre resultat kan du låta en fotohandlare skriva ut bilden åt dig. Möjligheterna är många med FotoSketcher, som du hämtar från Fördelszonen. På nästa sida sätter vi i gång.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.