Ett av de Windows 10-program som Microsoft har utvecklat allra mest är bildprogrammet Foton. Redan när det introducerades var det otroligt lättanvänt för att göra mindre justeringar och för att organisera foton och andra bilder, och nu har Foton blivit mer praktiskt och användbart.

Med den senaste uppdateringen av Windows 10 har Foton fått en helt ny funktion som låter dig söka efter motiv på dina bilder. Skriver du exempelvis “mat” eller “träd” kommer Foton att undersöka dina foton och välja ut de där innehållet tolkas som det du söker efter.

En av de smartaste aspekterna av den nya funktionen är att du kan lära Foton hur släkt och vänner ser ut. Allt som krävs är att du ger programmet tillgång till dina kontakter. Sedan försöker programmet hitta foton som innehåller dessa personer, som du därefter namnger. När du i framtiden lägger till fler bilder med dessa personer, kommer Foton att automatiskt känna igen personerna och visa foton med dem när du söker på deras namn. Du kan även markera bilder direkt med ett namn från listan med dina kontakter, så att du smidigt kan dela bilderna med dem.

För att kunna använda dessa nya möjligheter måste du vara säker på att du har uppdaterat Foton till den senaste versionen. Uppdateringen görs nämligen inte automatiskt ännu, så du behöver själv gå in i Microsoft Store för att installera den. Det kräver bara ett par klick och lite tålamod, men vi kommer självklart att visa hur du ska göra. Sedan kan du låta Foton organisera dina bilder och hjälpa dig att hitta släkt och vänner.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.