Coronapandemin fick oss att stanna hemma, och alla månader av isolering lärde oss att kommunicera via webbkameran på datorn. Det var då många av oss upptäckte hur dålig den inbyggda kameran i en bärbar dator egentligen kan vara. Videobilden saknade djup och färger, och hade ofta dålig upplösning. Resultatet blev ett veritabelt gatlopp till elektronikbutikerna i vår jakt på ett bättre alternativ, och det är först nu vi slipper vänta i flera veckor på att köpa en bra webbkamera.

Den stora efterfrågan har också fått tillverkarna att satsa mer på bättre kameror med spännande funktioner. Vår nya favoritfunktion i webbkameror är möjligheten att få kameran att följa dig om du rör dig lite åt sidorna när du sitter framför datorn. Det ger en snygg dynamisk effekt som får det att se ut som om du anlitat någon för uppgiften att filma dig. Upplösningen i dagens kameror har ökat dramatiskt. Idag finns det webbkameror som filmar i Ultra HD – alltså 3 840 x 2 160 pixlar. Det ger otroligt snygg och skarp bild av dig hos de personer du pratar med. Vissa högupplösta kameror kan dock stundtals ge en pixlig bild om du rör dig för snabbt framför linsen, så en väldigt hög upplösning behöver inte nödvändigtvis vara allt.

Det är Logitech-kameran och testets tvåa ett bra exempel på: Även att den ”bara” har Full HD-upplösning ger det ändå testets näst bästa videokvalitet med 60 bilder per sekund och vackra, naturliga färger – utan att för den delen kosta skjortan.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.