En övervakningskamera med anslutning till en app på din telefon är ett utmärkt alternativ till ett dyrt abonnemang hos ett bevakningsföretag.

Vi testade sex digitala övervakningskameror som du kan använda för att själv övervaka ditt hem. Det finns funktioner och priser för alla smaker.

De mest avancerade kamerorna känner igen ansikten, så att du slipper få ett larm varje gång en familjemedlem kommer hem. Du kan också få de bästa kamerorna att stängas av när vissa telefoner är uppkopplade till ditt trådlösa nätverk, så att kameran inte spelar in när någon är hemma.

De billigaste kamerorna spelar in på ett SD-minneskort inne i själva kameran. Därmed försvinner alltså dina inspelningar om tjuven tar med sig kameran tillsammans med annat stöldgods. De dyraste kamerorna erbjuder även abonnemang så att inspelningarna sparas i säkerhet på tillverkarens servrar på internet. Abonnemangen har visserligen en månadskostnad, men är fortfarande mycket billigare än om du skulle betala ett professionellt vaktbolag.

Några av kamerorna i vårt test har intressanta inbyggda extrafunktioner, till exempel en motor så att kameran kan vridas eller en effektiv siren som kan stressa tjuven. Testvinnaren har även en inbyggd strålkastare så att du kan sätta en kraftfull ljuskälla på de oinbjudna gästerna och kanske skrämma bort dem redan innan de hinner bryta sig in i huset. Alla kameror i testet kan spela in i mörker så att du kan övervaka huset dygnet runt.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.