När en vän eller någon i familjen fyller år ska det enligt traditionen skickas ett födelsedagskort. Självklart vill vi helst göra både kortet och hälsningen så personlig som möjligt, och då är butikernas massproducerade födelsedagskort inte den bästa lösningen. Förutom att korten saknar personlig prägel är de förhållandevis dyra, så det kan lätt kosta över 50 kronor att köpa ett enda kort.

Kanske har du försökt att göra korten själv på datorn. Program som Paint kan dock vara lite svåra att bemästra och att designa ett fint födelsedagskort från grunden i Paint kräver ett tålamod som få av oss har. Därför kommer Ashampoo Photo Card 2 som en skänk från ovan. Programmet, som du kan hämta kostnadsfritt i Fördelszonen, är nämligen skräddarsytt för att skapa kort.

Skapa kort med privata foton

Photo Card 2 har en stor databas med mallar för i stort sett alla tänkbara händelser. Mallarnas rubriker är på engelska och bilderna är lite anonyma, men genom att lägga till egna bilder och skriva din egen text gör du korten mycket mer unika och personliga. Har du bara de rätta bilderna liggande på hårddisken kan de användas tillsammans med de mallar som Photo Card 2 erbjuder.

När du har valt en mall och infogat ett foto kan du lägga till egen text, och det går också att göra kortet roligare genom att lägga till en eller flera figurer som följer med i programmet.

Glöm inte att registrera

Ashampoo Photo Card 2 kräver en licensnyckel för att kunna användas, men den får du gratis om du bara registrerar dig som användare. Är du redan registrerad hos tillverkaren behöver du bara logga in för att få licensnyckeln. Det är viktigt att du aktiverar programmet med den kostnadsfria licensnyckeln senast 28 juli 2022.

När du har registrerat dig och aktiverat Photo Card 2 kan det användas på obestämd tid.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.