Det sägs att en bild kan säga mer än tusen ord. Kanske är det just därför emojis, de digitala känsloikonerna, har blivit en extremt populär del av vårt skriftspråk när vi skriver mejl, sms eller chattar med verktyg som Facebook Messenger. Här kan emojis följa med en mening, till exempel för att mjuka upp den lite med en glad emoji 😊 eller så kan de ersätta en mening helt och hållet.

En ”tumme upp”-emoji 👍 kan vara en bekräftelse på en överenskommelse, eller en enkel hjärt-emoji ❤ kan fungera som en traditionell kärleksförklaring eller uttrycka omtanke.

Emojis ger många möjligheter

Förutom att lägga till ett lager av icke-verbal, grafisk kommunikation till våra samtal kan de användas som dekoration eller utsmyckning. Det kan till exempel vara till en låt som du har skrivit för ett festligt tillfälle, eller så kan de sättas in i ett nyhetsbrev som du skickar ut i din förening. Oavsett hur du väljer att använda emojis får du med det nya, stora emoji-paketet i Fördelszonen massor att välja mellan. Det är faktiskt fler än 3 000 stycken, som du kan använda hur du vill. De kommer från Microsoft och är skapade för operativsystemet Windows 11.

Det betyder dock inte att de inte även kan användas i andra versioner av Windows. Det betyder bara att dessa känsloikoner har en annan grafisk stil än tidigare versioner. De är lite mer 3D-liknande och har i många fall fina färgövergångar som skapar en extra snygg visuell effekt.

Använd dem i alla program

Dessa 3 000 emojis ligger i Fördelszonen samlade i ett stort paket och är i formen av PNG-filer. Det innebär att du bara behöver hämta dem till datorn. Sedan kan du sätta in dem var du vill, oavsett om det är i Word, på Facebook, i ett mejl eller var det passar dig. När de har hämtats måste de packas upp på datorn. Därefter kan du bläddra bland känsloikonerna direkt i Utforskaren.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.