Förr i tiden, när man lämnade in sina filmrullar till fotobutiken, kunde man tillsammans med de framkallade bilderna på papper få ett översiktsark som visade miniatyrer av alla bilder som fanns på filmrullarna. De arken gav ypperlig överblick över både bra och dåliga exponeringar, så att man direkt visste vilka bilder som var värda att spara och vilka som inte var det.

Även om bilder nu för tiden är digitala och finns på datorn, kan du faktiskt få samma utmärkta överblick som på den gamla goda tiden: I både Windows 10 och 11 kan du använda Utforskaren för att välja alla bilder i en mapp och få dem utskrivna som miniatyrer på ett enda A4-ark. Under varje bild finns även bildfilens namn, så att du snabbt kan navigera till de relevanta bilderna. Du behöver för övrigt inte välja alla bilder i en mapp när du skapar ditt översiktsark.

Du kan välja att vara selektiv och bara markera 30 av dina bästa semesterbilder från hela mappens innehåll på hundratals bilder, och skapa ett ark enbart med de bilderna. Det går också att skriva ut ark som PDF-filer i stället för på papper med skrivaren. En sådan PDF är praktisk att ha liggande tillsammans med bilderna i en mapp, så att du snabbt kan se vad mappen innehåller.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.