Vi har nog alla blivit vittne till både lyckade och misslyckade bildspel. Vi minns de som har varit uppskattade för sina fina, rörande bilder, och de som var så tråkiga och enformiga att många tittade mer på klockan än på bilderna.

Detta ger upphov till en bra fråga: Vad är det som gör ett bildspel verkligt minnesvärt? Minnesvärt för att det är bra, kanske ska tilläggas. Magin uppstår när alla de rätta sakerna finns med.

Det viktigaste i ett bra bildspel är naturligtvis dina bilder, och du har säkert mängder av dem. Just därför kanske inte alla ska vara med. Det som är viktigare än allt annat är att du tar fram bara de bästa bilderna. Dessutom behöver du behaglig bakgrundsmusik som passar bra till bilderna.

Utmärkt program

De individuella ingredienserna är en sak. Att göra någonting riktigt bra med dem något helt annat, men minst lika viktigt. Programmet du behöver för att skapa ditt bildspel heter Ashampoo Slideshow Studio. Det är på svenska, ligger redo för dig i Fördelszonen och är nästan för bra för att vara gratis. Förutom de klassiska bildspelselementen som övergångar, musik, grafik och text kan du lägga till roliga, tecknade ljudeffekter, fina zoomeffekter och en hel del annat.

Programmet har en praktisk tidslinje som ger en väldigt bra överblick och gör det enkelt att byta plats på bilder så att allting passar ihop ända ner på sekundnivå. Slutresultatet – ditt färdiga bildspel – sparas på datorn i form av en videofil som till exempel kan spelas upp i Windows Media Player eller i webbläsaren, laddas upp till YouTube och även castas till tv:n som står i vardagsrummet. Innan dess rekommenderar vi dock att du ägnar lite tid åt att lära känna detaljerna i programmet, för med Ashampoo Slideshow Studio kan det extra arbetet verkligen löna sig.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.