Jag blir ofta överraskad över hur en ny bakgrund på skrivbordet kan ändra känslan att arbeta vid datorn så markant. När jag till exempel byter ut min vanliga Windows 10-bakgrund mot ett av mina bästa familjefoton blir det en helt annan och personlig upplevelse.

Skrivbordsbakgrunder är ingen nyhet i Windows. Ända sedan Windows 3.0 från 1990 har Windowsanvändare kunnat välja ett foto som visas på skrivbordet. Då kallades det för ”Wallpaper”, alltså tapet på engelska, men i de flesta översättningar av operativsystemet blev det ”Skrivbordsbakgrund” i stället för tapet.

Under de 31 år som gått sedan dess har det inte hänt så mycket på den fronten – med ett stort undantag: Nu går det att använda en hel samling med foton i ett bildspel där du kan välja hur ofta bilderna ska bytas ut.

100 utvalda foton

Du kanske har för vana att visa foton av familjen på skrivbordet, men det kan vara så att du hellre vill njuta av riktiga proffsfoton? Motiv med exempelvis storslagna naturbilder kan ge hjärnan lite skön semester en långtråkig arbetsdag. Eller kanske vacker arkitektur, djur och motiv från rymden som ger skrivbordet ett helt nytt liv. På redaktionen har vi tagit fram 100 otroliga motiv och delat upp dem i fyra olika kategorier. Var och en av kategorierna har ett eget fotopaket som väntar på dig i Fördelszonen. I den här artikeln visar vi smakprover från alla fyra kategorierna och du får också instruktioner om hur du kan visa bilderna som ett snyggt bildspel, eller bara välja en viss bild för att förgylla din vardag vid datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.