Vid datorn har vi hela tiden fingrarna på musen eller tangentbordet. Därför är det väldigt viktigt att utrustningen är riktigt bra. Tangentbordet ska till exempel vara slitstarkt och bekvämt, så att du kan skriva effektivt. Sedan gör det inte heller något om det har en eller flera extrafunktioner, som ett multimediecenter eller smarta snabbtangenter som underlättar arbetet.

Den här gången har vi testat sex nya tangentbord, och inte ett enda av dem misslyckades med våra tester. Genomgående är alla tangentbord bra, men självklart är det några som sticker ut lite extra. Här brukar priset avspegla kvaliteten, men då kan du få utmärkta tangentbord där både tangenter och funktionalitet är av högsta klass. Det har inte hänt speciellt mycket med tangentborden sedan de såg dagens ljus. Med tiden har det lagts till extrafunktioner och belysning, och de finns i olika storlekar, men annars fungerar de som de alltid har gjort.

Ändå ser testvinnaren inte riktigt ut som något vi sett förut. Den tydligaste skillnaden mellan Everest Max och de övriga är att den numeriska delen inte sitter ihop med resten av tangentbordet. Du kan istället själv välja vilken sida det ska vara på. Längst ned på det numeriska tangentbordet finns ett skjutreglage, så att du kan klicka i en USB-C-kontakt på en av sidorna. Sedan är det bara att trycka ihop de två individuella delarna av tangentbordet. Det är naturligtvis inte bara därför som detta aningen aparta tangentbord vann vårt test.

Tangenterna är härliga och det finns en mängd smarta extrafunktioner och läckra detaljer. Allt detta gör tangentbordet till ett av de bästa vi har testat.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.