Windows-tangenten, placerad längst ned till vänster mellan Ctrl-tangenten och Alt-tangenten på näst intill alla tangentbord, har inte alltid varit en del av datorns tangentbord. Den såg dagens ljus först 1994 när Microsoft lanserade det ergonomiska tangentbordet Microsoft Natural Keyboard.

Sedan dess har Windows-tangenten blivit en standardtangent på i stort sett alla datortangentbord, där dess primära funktion är att öppna Start-menyn i Windows. I själva verket kan dock Windows-tangenten mycket, mycket mer om du kombinerar den med andra tangenter. Då kan tangenten bland annat användas för att öppna Utforskaren eller inställningarna i Windows. Den kan också öppna och stänga programfönster, öppna meddelandeområdet och snabbt öppna en översikt över emojis och specialtecken.

När du väl har upptäckt hur mycket du kan göra förvandlas Windows-tangenten till en genväg till nästan allt i Windows och gör din relation med operativsystemet väldigt mycket enklare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.