Det är svårt att klara sig utan ett batteripaket nu för tiden. Moderna telefoner är fruktansvärda strömtjuvar med sina stora skärmar, nätverksåtkomst och GPS-mottagare, och ofta kan du inte klämma ur mer än ett dygns användning av de stora dyra mobilerna.

Därför är ett batteripaket en betryggande försäkring mot att plötsligt stå utan ström när du behöver telefonen som mest.

Du kan dessutom få batteripaket med solceller så att du kan ladda dem helt utan att använda ett eluttag. Om din telefon är så avancerad att den har inbyggd trådlös laddning kan ett av de sex batteripaketen som vi har testat på följande sidor klara av det också: Lägg bara telefonen ovanpå strömbanken, så sker laddningen av sig själv utan krångliga sladdar.

När du väljer vilket batteripaket du ska köpa är det en bra idé att undersöka vilken typ av uttag det har för laddning. De flesta telefoner använder numera den moderna, symmetriska USB-C-porten, så om batteripaketet också laddas med en sådan kontakt slipper du släpa runt på en extra kabel för laddningen. Det behöver du däremot göra om batteripaketet använder den gamla Micro-USB-tekniken. Som något alldeles extra har några av de största batteripaketen ”USB-C PD”. PD står för Power Delivery, vilket innebär att det kan leverera tillräckligt mycket ström till din bärbara dator om den har en USB-C-port med samma teknik.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.