Priset på hårddiskutrymme sjunker hela tiden. Nu för tiden behöver det bara kosta några hundralappar att få mer än en terabyte extra lagringsutrymme i fickan när du behöver resa med datorn.

Om du exempelvis tar med dig den praktiska Verbatim-hårddisken med inbyggd minneskortläsare kan du spara hundratusentals bilder medan du reser. Du kan till och med spara stora mängder högupplösta videofilmer innan du riskerar att få slut på utrymme. Inte nog med att hårddiskarna fysiskt sett inte är speciellt stora, du slipper släpa omkring på strömförsörjning till dem. Alla testdeltagarna får all ström de behöver från samma usb-sladd som överför information mellan hårddisken och datorn, vilket är oerhört praktiskt.

Om du behöver extra säkerhet för att skydda dina filer erbjuder flera av hårddiskarna en extremt effektiv 256-bitars kryptering, som ser till att det bara är du som kan komma åt innehållet på hårddisken. Detta är en fördel om du använder hårddisken för att spara säkerhetskopior men måste förvara den på en plats som andra har tillgång till. På två av testdeltagarna aktiveras krypteringen med fysiska knappar på chassit, medan en tredje hårddisk går att låsa och låsa upp via en gratis mobil-app som kopplas till hårddisken.

Om dina krav på säkerhet handlar mer om att hårddisken ska tåla tuffa tag, ska du i stället satsa på Adatas extremt hårdföra testdeltagare. Vi testade att köra över den med en över ett ton tung fransk personbil, och varken hårddisken eller bilen skadades det minsta. Hårddisken är dessutom skräp- och vattentät, så den är konstruerad för att klara lite av varje.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.