Det är med högtalare som med så mycket annat: Du får vad du betalar för. De billigaste duger oftast bara för att spela upp Windows plingande systemljud, medan dyra modeller kan erbjuda fantastiska ljudupplevelser som förhöjer filmer och spel.

Här har vi samlat ihop ett brett utbud av datorhögtalare, och testerna visar att kvaliteten ofta följer priset men att det faktiskt går att få tag på bra högtalare som inte kostar en förmögenhet. Bland de dyrare modellerna uppskattar vi ofta inte bara ljudkvaliteten utan även spännande funktioner som Bluetooth-anslutning och funktionen för att direkt ansluta en skivspelare. Däremot är det kanske aningen onödigt med funktioner som att få högtalarna att lysa i takt med musiken med ljus som kopierar färgerna på skärmen.

Nya högtalare är den enklaste uppgraderingen du kan göra av en dator. De är enkla att ansluta och de gör det mycket roligare att spela, arbeta och till på film. De mest avancerade högtalarna levereras med tillhörande program för att finjustering av ljudet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.