De sex bildskärmar som vi samlar ihop till det här testet är alla bra på sitt sätt. Här finns de som är avsedda för spel och någon som är anpassad för ett liv på kontoret.

Bilden ovan visar Samsungs bildskärm Space Monitor, som sitter på en arm som skruvas fast i skrivbordet. En annan specialare, som kommer från Netgear, är avsedd att hängas på en vägg likt en tavla och de som vill kan prenumerera på bilder av kända konstverk från hela världen. Testet innehåller med andra ord något för alla och envar.

En av de viktigaste aspekterna med en bildskärm är bildkvaliteten. Därför är bedömningen av den prioriterad högst. Det finns emellertid många andra faktorer som påverkar betyget och ibland är det svårt att jämföra två bildskärmar direkt med varandra. Är det till exempel viktigast att färgåtergivningen är korrekt eller att skärmen kan synkronisera bilden i spel med grafikkortet? Detta är två exempel som avgör vilken bildskärm som passar just dig.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.