En bra bildskärm behöver inte kosta en förmögenhet. Det bevisar skärmarna i det här stortestet.

Du kan givetvis inte få all världens funktionalitet i en bildskärm för under 2  500 kronor, men om du vet vad du behöver kan du hitta en bra skärm för relativt lite pengar.

En viktig detalj att tänka på utöver bildkvaliteten är ergonomin. Somliga skärmar i det här stortestet har väldigt bra ergonomi där bildskärmen kan justeras i höjdled, tippas och vinklas – några kan till och med ställas på högkant så att det blir enklare att arbeta med ordbehandling och hemsidor med mycket innehåll.

Vår erfarenhet är att det minsta man kan kräva av en skärm är att den kan höjas och sänkas, så att du inte behöver sitta med böjd nacke och titta nedåt på skärmen eller ställa skärmen på en trave böcker för att få upp den till en bekväm arbetshöjd.

En del av skärmarna i stortestet har funktioner som främst vänder sig till spelare. Det kan bland annat handla om hög uppdateringsfrekvens eller om avancerad bildsynkronisering med grafikkortet som ger en stadig bild utan irriterande flimmer. Det är bra funktioner även för ickespelare men påverkar prislappen, så om du inte behöver dem kan du komma undan med en billigare skärm eller hitta en med bättre ergonomi i samma prisklass.

Alla skärmarna i det här stortestet är ungefär 24 tum, men glöm inte att du alltid kan hitta tester av skärmar i alla storleksklasser och prisklasser i Testzonen på vår hemsida på nedanstående adress:

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.