Även om det finns många skrivare att välja mellan på marknaden är det inte alldeles enkelt att välja rätt modell till hemmakontoret. Några är billiga att köpa men kan bli dyra i drift, medan det motsatta gäller för andra skrivare.

Ett exempel är HP:s skrivare i vår jämförelse. Den är näst dyrast av de fyra skrivarna, men för den som skriver ut väldigt mycket finns det pengar att spara på varje utskrift eftersom skrivaren har påfyllbara bläckbehållare som ger en annan kostnadsbild.

Alla de fyra skrivarna kan i princip sägas vara multifunktionsmaskiner, även om Canons skrivare inte har någon inbyggd bildläsare. I stället får man använda Canons app i mobilen för att fotografera av ett dokument och sedan skicka bilden till skrivaren. Resultatet blir förstås inte lika fint som med en regelrätt skanner, men skrivaren är riktigt billig och den ger fina fotoutskrifter i förhållande till vad den kostar.

De flesta skrivarna har en inbyggd skärm, men de används inte särskilt ofta i vardagen. Det är mest vid kopiering de kommer till användning. Det mesta sköts i stället via apparna som kan skriva ut och skanna in och visa skrivarens bläckstatus.

En stor fördel med inbyggt stöd för trådlösa nätverk är att det går att skriva ut från många fler enheter än bara en dator.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.