Även med en billig skrivare kan det vara ett dyrt nöje med utskrifter. Driftkostnaderna, framför allt för bläck, blir en stor utgift som många inte tänker på när de köper skrivare. Skrivarbläck är faktiskt en av de dyraste vätskor som du kan köpa, och enligt den engelska organisationen Which! är en liter skrivarbläck dyrare än en liter exklusiv Dom Pérignon-champagne. Om du skriver ut ofta kan kostnaderna för bläckpatroner och papper utgöra en stor del av din budget, och det kan kännas irriterande att behöva spendera surt intjänade kronor på att alldeles för ofta investera i nya bläckpatroner. Därför har vi letat reda på ett program som du kan använda för att minska dina utskriftskostnader.

Spara på bläck och papper Programmet CleverPrint är helt nytt i Fördelszonen, och det fungerar som en utbyggd version av din skrivares utskriftsinställningar. När du använder CleverPrint skriver du ut som vanligt. Skillnaden är att utskriften inte börjar direkt. I stället öppnas CleverPrint, och här kan du bland annat plocka bort onödiga bilder, använda en funktion för att spara bläck eller slå ihop sidor till ett papper i stället för två. När du skriver ut med CleverPrint kan du alltså spara både bläck och papper och därmed en hel del pengar. Du som är läsare av PC-tidningen sparar dessutom ännu mer – CleverPrint kostar i vanliga fall drygt 400 kronor, men i Fördelszonen kan du hämta det kompletta programmet helt gratis!

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.