Moderna mobiler har med alla sina appar och digitala möjligheter på många sätt gjort behovet att skriva ut sådant som dokument, fakturor och biljetter på papper överflödigt. Därför ler min fru överseende varje gång jag ändå skriver ut flygbiljetter, kvitton och andra dokument på gammaldags A4-papper med min trogna skrivare.

Även om mobilen gör det möjligt att checka in på flyget utan pappersbiljetter skriver jag ändå ut dem som komplement. Om tekniken krånglar när man ska använda kvittot eller biljetten är det ju bra att ha en backup till hands.

Skrivhuvudet torkar ut

Däremot skriver jag inte ut lika ofta nu för tiden som jag en gång gjorde, och när jag ändå behöver skriva ut en enda sida då och då måste jag ofta först lägga tid på att rengöra skrivarens munstycken. Om jag inte gör det kan det bli ränder på utskriften, eftersom skrivaren helt enkelt inte används tillräckligt ofta.

Spara en stor utskriftskö

Det är bland annat därför som det är smartare att samla alla dessa små utskriftsuppgifter på hög och sedan skriva ut en eller flera veckors papper på en gång. Då har du nämligen bara besväret att få skrivaren att fungera ordentligt en gång för att skriva ut en hel bunt papper. Det är naturligtvis krångligt om du på egen hand måste komma ihåg precis alla dokument du ska skriva ut, och det är här som programmet Print Conductor visar sin styrka.

Du laddar helt enkelt in alla olika dokument, bilder och andra filer du behöver en utskrift av under en eller flera veckor i programmet. När du sedan är redo att skriva ut hela den samlade högen av dokument, klickar du bara på utskriftsknappen i Print Conductor. Då skickas alla dokument till skrivaren på en gång. Print Conductor har förmågan att hantera omkring 100 olika filformat och kan skriva ut de flesta med sin egen inbyggda utskriftsmotor. Du behöver alltså inte öppna Word för att skriva ut ett textdokument eller Adobe Acrobat Reader för att skriva ut en PDF.

Print Conductor klarar det mesta på egen hand.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.