En bra multifunktionsskrivare ger många nya möjligheter i både datorn och mobiltelefonen. Det går förstås att skriva ut från alla typer av enheter, men också att skapa helt nya typer av trycksaker – från inbjudningskort till fotografier att hänga på väggen.

Har du gamla gulnade fotografier i bortglömda fotoalbum är skannern som sitter i dessa skrivare guld värd. Läs in bilderna och behandla dem i något fotoprogram, så får de nytt liv och sparas samtidigt för eftervärlden.

I det här testet har vi jämfört fyra allt i ett-skrivare i olika prisklasser. En sak står klart tidigt: Det behöver inte vara dyrt att få en skrivare som täcker in­alla behov.

I praktiken är det små skillnader i utskriftskvaliteten mellan de fyra skrivarna. Testvinnaren utmärker sig snarare med sin stora fina skärm som verkligen underlättar hanteringen av alla funktioner. Den har dessutom fyra färgpatroner, något som hjälper till att hålla nere utskriftskostnaderna jämfört med de skrivare där färgerna samsas i en färgpatron.

En annan funktion som är värd att fundera på är duplex, det vill säga dubbelsidiga utskrifter. Särskilt värdefullt är det om en skrivare har automatisk duplex och vänder på papperet själv. Det är en underskattad funktion.

Vi har även testat de mobilappar som hör till respektive skrivare. Här har det hänt mycket och dagens appar är välpolerade och så välgjorda att det är lika enkelt att skriva ut från mobilen som det är från datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.