Har du aldrig haft en laserskrivare vet du inte vad du missat. Laserskrivaren är helt enkelt det mest tillförlitliga sättet att få ut innehåll på papper. Här finns inte en massa färgglada bläckpatroner som behöver bytas nästan en gång i månaden. En laserskrivare skriver ut skarpt och snabbt, och du behöver inte oroa dig för att några bläckmunstycken ska torka om du inte använder skrivaren på ett tag.

I det här stortestet undersöker vi fyra svartvita laserskrivare som kan skanna, kopiera och skriva ut. Skanningar av bilder till datorn har självklart färger, däremot är allt som kommer ut från skrivaren på papper i svartvitt eller åtminstone i gråtoner. De fyra skrivarna hör till den billigare gruppen av den här typen av multiskrivare. Skrivare idag är främst avsedda att användas via trådlösa nätverk, så att du i princip kan skriva ut från alla datorer, surfplattor och mobiler i hemmet. Det gäller även de fyra skrivare som vi har testat här, som alla kopplades upp mot ett trådlöst nätverk.

Det var inte lika enkelt med alla skrivare, och om vi skulle komma med ett allmänt råd om skrivare så är det värt att lägga en extra slant på att få en skrivare med en stor färgskärm. Den gör det enklare att ansluta skrivaren till nätverket, och den är dessutom till stor hjälp när du använder skrivaren dagligen för att till exempel göra fotokopior eller bara kolla hur mycket toner som finns kvar. Testvinnaren från HP är utrustad med just en färgskärm. Den har ett härligt stort pappersfack och kan inte minst skriva ut en massa sidor snabbt med hög kvalitet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.