För 2 000 kronor, och ofta billigare än så, kan du få en bra skrivare som kan skanna dokument, ta kopior och självklart skriva ut från dator, surfplatta och mobil via trådlöst nätverk.

Vi testade fyra olika multiskrivare som kostar under 2 000 kronor och slutsatsen av testet är att de allra flesta hemanvändare kan täcka alla sina vardagliga utskriftsbehov med någon av de testade modellerna. Utskrifterna från skrivarna är i allmänhet mycket skarpa. Skillnaderna ligger i att kunna återge färgerna om du vill skriva ut ett foto.

Här gör antalet bläckpatroner stor skillnad. Fyra bläckpatroner är enligt oss ett absolut minimum för att skriva ut foton. Det ger användbara utskrifter och du får lägre utskriftskostnader än med skrivare som bara har två bläckpatroner. Om det finns ännu fler bläckpatroner ger det ofta ett större djup i fotoutskrifterna.

Mörka områden på bilderna får i allmänhet fler detaljer än när samma foton skrivs ut på skrivare med färre patroner. Testvinnaren i vårt test har sex patroner och det syns på resultaten. Canons skrivare åstadkom snygga fotoutskrifter och var dessutom bra på grundfunktionerna skanning och kopiering.

Eftersom den dessutom har en stor och användarvänlig färgskärm var valet av vinnare inte alls särskilt svårt. Alla skrivare i testet kan kopplas till ett nätverk, så att det inte bara går att skriva ut från datorn utan även från mobilen eller surfplattan. Det betyder med andra ord att det är svårt att klara sig utan en bra multiskrivare i ett modernt hem 2022.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.