Det finns nog inga datortillbehör som förekommer i så många varianter och utseenden som usb-minnen. De kan ha enorm lagringskapacitet, skottsäkra höljen, vara utformade som kreditkort och så små att de knappt syns när de sitter i datorns usb-port. Möjligheterna tycks oändliga. Ett usb-minne är dessutom ett bra arbetsredskap, exempelvis om du ska flytta en massa filer från en dator till en annan eller säkerhetskopiera en dator. Det går till och med att använda ett usb-minne med Windows 10 som räddningsverktyg om det inte längre går att starta datorn. Stoppa in usb-minnet i datorn, starta datorn från minnet i stället för hårddisken och börja reparera Windows.

Det finns väldigt många förnuftiga sätt att använda ett usb-minne, men det kräver givetvis att usb-minnet är i toppform så att det fungerar när du behöver det. För att du ska kunna vara säker på det följer här en mängd tips och råd om hur du kan ge dina usb-minnen långa och lyckliga liv. Vi tillhandahåller även programmet Check Flash som används för att undersöka hälsan på dina usb-minnen. Om programmet inte hittar några fel kan du lugnt och tryggt fortsätta att använda usb-minnet, annars är det en god idé att så snart som möjligt flytta filerna som ligger på minnet i säkerhet och börja se dig om efter ett nytt usb-minne.

Programmet Check Flash finns att hämta helt gratis i Fördelszonen, och på den sista sidan i den här artikeln visar vi hur du använder det.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.