Med över tio år på nacken är Windows 7 det kanske mest rosade operativsystemet i pc:ns historia. Det var i oktober 2009 som det avlöste Windows Vista, som många pc-användare ansåg vara uselt. När Windows 7 kom ändrades allt över en natt och det var inte förrän tio år senare som ett nytt operativsystem från Microsoft skulle nå liknande framgångar.

Windows 7 lever kvar i mångas minnen som en storhetstid. Fortfarande håller en hel del av våra läsare fast vid det nu pensionsmogna operativsystemet. Hela fem procent av läsarna använder Windows 7, detta sju år efter att ersättaren Windows 8 lanserades.

Den lojaliteten skvallrar om kvalitet och att det är svårt att lämna en sådan superprodukt bakom sig. Men som alltid får man ta det goda med det onda och nu är tiden för Windows 7 definitivt ute. Den 14 januari 2020 släcker Microsoft ner den utökade supporten för Windows 7. Det innebär att det inte skickas ut några fler uppdateringar till operativsystemet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.