Om man kunde få en krona för varje Windows-dator som är dekorerad med en blå bakgrundsfärg på skrivbordet och antingen en sjö eller en böljande gräsbevuxen kulle, då skulle man vara mångmiljonär. De absolut flesta datorer som använder Windows 10 och Windows 11 ser näst intill exakt likadana ut och använder samma standardbakgrund från Microsoft.

Nu kan du sätta stopp för det. Allt som krävs är några beslutsamma musklick och du har en annorlunda bakgrund som är trevligare att titta på och som får din dator att sticka ut från mängden. Naturligtvis är det upp till dig att bestämma vilken bild du vill ha på ditt skrivbord. Det kan vara ett foto av din familj, en sygg bil, en vacker naturbild eller ett foto av ett naturfenomen som säsongens första snö eller de allra första vårbladen på äppelträdet i trädgården.

Här visar vi hur enkelt det är att byta till en annan bakgrundsbild på skrivbordet i Windows 10 och 11.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.