När du delar dina foton med andra, finns det ibland detaljer i bilden som du vill kunna se till att mottagaren lägger märke till. Det brukar handla om någon detalj som kan vara lätt att missa om det finns mycket annat att upptäcka på samma foto.

Genom att peka ut viktiga detaljer på bilden går det att effektivt leda mottagarnas uppmärksamhet till de detaljer du tycker är extra viktiga. Din markering kan vara en tydlig röd cirkel eller en fet pil, vilket lätt kan läggas till i bilden med Windows inbyggda ritprogram Paint. Det enda du behöver göra är att öppna bilden i Paint, välja det penselverktyg du vill använda för ändamålet, och sedan rita på fri hand ovanpå fotografiet.

Avslutningsvis sparar du den nya versionen av bilden på datorns hårddisk med ett nytt namn, så att du inte ändrar originalet. Sedan är du redo att dela den redigerade bilden med släkt och vänner via e-post, en chatttjänst eller på ett socialt nätverk.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.