E-boken hjälper dig att få ut mesta möjliga av både de nya Windows 11-verktygen och de funktioner du kanske redan känner till från tidigare versioner av Windows. Samtidigt är guidens 86 sidor fyllda med tips och tricks som gör det enkelt att navigera i det nya operativsystemet.

AVSNITT 1: INTRODUKTION

Välkommen till Windows11

Windows 11 ger datorn ett annorlunda utseende och helt nya möjligheter. Läs hur du kommer igång på bästa sätt med ditt nya skrivbord, widgets och den minimalistiska Start-menyn.

AVSNITT 2: UTSEENDE

Gör Windows 11 snyggare

Det finns många möjligheter att justera utseendet på Windows 11, så att operativsystemet passar dig. Du kan ändra inställningarna av rent estetiska skäl, men också för att göra datorn ännu bättre att arbeta med.

AVSNITT 3: INSTÄLLNINGAR

Konfigurera Windows 11 optimalt

Inställningarna i Windows 11 har fått en helt ny design, och det har blivit lättare att hitta alla relevanta funktioner. Det är i inställningarna som du kan justera de flesta av datorns parametrar.

AVSNITT 4: UTFORSKAREN

Enkelt att komma åt filer och mappar

Utforskaren i Windows 11 är ett av datorns allra viktigaste program. Det är här du får tillgång till alla bilder, dokument, videor och mycket annat, och den nya versionen av Utforskaren är mer överskådlig än någonsin.

AVSNITT5: MICROSOFT STORE

Hämta nya appar, filmer och spel till datorn

I Microsoft Store kan du lägga vantarna på de verktyg du saknar i själva Windows 11. Här visar vi hur du snabbt hämtar appar och mycket annat spännande innehåll från butiken.

AVSNITT 6: MICROSOFT EDGE

Utnyttja de smarta funktionerna i webbläsaren Edge

Det har skett en rasande utveckling för Microsofts webbläsare Edge som är inbyggd i Windows 11. I dag är den helt i nivå med konkurrenterna – och i flera fall bättre.

AVSNITT 7: MEJL

Skriv och läs mejl i Windows

I Windows 11 finns ett utmärkt inbyggt program för att läsa och skriva mejl. Det ger dig alla verktyg du behöver för att hantera inkorgen.

AVSNITT 8: APPEN FOTON

Gör videor och bilder bättre

Med den fantastiska appen Foton som är inbyggd i Windows 11 får du perfekt överblick över dina foton. Du kan till och med förvandla dem till ett snyggt bildspel.

AVSNITT 9: WINDOWS-SÄKERHET

Skydda datorn mot alla hot

Microsoft och Windows 11 har ett effektivt skydd mot virus, malware, ransomware och skadliga appar. Vi guidar dig runt i Windows-säkerhet och visar vilka inställningar som är de viktigaste.

AVSNITT 10: WIDGETAR

Väderprognoser, foton och nyheter på skrivbordet

Med widgetar i Windows 11 behöver du inte öppna webbläsaren för att se en väderprognos, läsa nyheter, kolla aktiekurser eller följa din favoritsport. Det – och mycket mer – kan du se på den nya widgetmenyn.

AVSNITT 11: WI-FI OCH BLUETOOTH

Kom ut på nätet utan trassel

Ett välfungerande nätverk är avgörande för att få en bra upplevelse med Windows 11. Vi guidar dig till de viktigaste inställningarna, så att du kommer ut på nätet och kan ansluta extra utrustning trådlöst till datorn.

AVSNITT 12: MICROSOFT ONEDRIVE

Spara dina filer på nätet med OneDrive

Microsofts OneDrive är inbyggd i Windows 11. Där kan du spara kopior av dina viktigaste filer på nätet, så att du alltid har en backup av viktiga dokument och bilder.

AVSNITT 13: KALENDER OCH MICROSOFT TO DO

Få alla avtalade tider på en plats

Brukar du komma ihåg både dagens uppgifter och familjefesten om en månad? Med Windows 11 är en hektisk vardag inget hinder för att komma ihåg allt.

AVSNITT 14: FILDELNING I WINDOWS 11

Dela mappar och filer mellan flera datorer **

Om du har mer än en dator hemma kan du använda det trådlösa nätverket för att dela filer mellan datorerna. Att dela filer är otroligt enkelt i Windows 11.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.