Klipp och klistra är en av de mest grundläggande funktionerna i en dator. Det är ett otroligt smidigt sätt att flytta text och bilder mellan olika program, eller filer och mappar mellan enheter. Funktionen är oumbärlig, men urklippsfunktionen har alltid haft en stor brist – det går bara att kopiera en sak åt gången. Så fort något nytt kopieras försvinner det som nyss kopierades för alltid. Någon ångrafunktion finns inte.

Flera urklipp samtidigt Så behöver det dock inte vara längre. I den senaste uppdateringen av Windows 10 har Microsoft uppgraderat funktionen för urklipp, så att det går att ha flera objekt urklippta samtidigt och välja vilket av dem som ska klistras in. Det innebär att det numera går att klippa ut flera bilder och texter och sedan ha dem lätt tillgängliga när det behövs. Det går till och med att spara objekt i urklipp, så att de ligger kvar nästa gång datorn startar. Detta ger helt nya möjligheter att spara ofta återkommande objekt, till exempel adresser, telefonnummer, hälsningsfraser för e-post eller olika bilder.

En annan nyhet är att urklipp kan synkroniseras mellan datorer. Nya urklipp är en del av uppdateringen till version 1809 av Windows

  1. Läs mer på webbsidan nedan om hur du kontrollerar vilken uppdatering du har: www.pctidningen.se/windows10

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.