Den 29 juli 2015 var en speciell dag för mjukvarugiganten Microsoft. Det var dagen då Windows 10 blev tillgängligt för användare, utvecklare och företag världen över. Det nya operativsystemet skulle en gång för alla bevisa Microsofts förmåga att utveckla och hantera världens mest utbredda operativsystem för datorer. Windows 10 var nämligen i flera avseenden olikt alla tidigare Windows-versioner. Det var till att börja med gratis för alla som hade en äldre version av Windows (men inte hur gammal som helst) på sina datorer. Ännu mer spektakulärt var att Windows 10, enligt Microsoft själva, var den sista versionen av Windows. Det kommer aldrig något Windows 11 eller 12, i stället uppdateras Windows 10 löpande med nya funktioner och möjligheter. Det är också utgångspunkten för den här artikeln som du håller i handen just nu.

Här har vi tittat tillbaka på de senaste fem åren och de funktioner vi tycker är de mest intressanta och nyskapande som inte fanns där från början utan har tillkommit efter hand till Windows 10. Givetvis vill dessutom PC-tidningens redaktion utbringa ett rungande hipp hipp hurra för jubilaren och de fem första åren.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.