Undersöker du inte Windows Update i datorns inställningar med jämna mellanrum, riskerar du att hamna på efterkälken med uppdateringarna för Windows 10 och 11. Uppdateringssystemet är utformat på ett sådant sätt att om bara en enda liten uppdatering fastnar som en propp, kan det mycket väl bli så att alla andra efterföljande uppdateringar inte kan installeras.

Det gäller även de stora funktionsuppdateringarna – de som kommer varje halvår. Innan du vet ordet av kör din dator fortfarande det gamla Windows 21H2, trots att den senaste versionen faktiskt är betydligt nyare. Det är inte bara ett problem som vi här på redaktionen har erfarenhet av på våra egna datorer. Det är också ett återkommande ämne på Fråga oss-sidorna här i tidningen, vilket visar oss att även en hel del läsare kämpar med samma problem.

Lös problemen en gång för alla

Här är därför den ultimata guiden för att äntligen bli av med de ständiga uppdateringsproblemen och få datorn uppdaterad igen. Guiden består av sex delar. Vi rekommenderar att du provar dem i kronologisk ordning tills datorn börjar hämta uppdateringar. När problemet är löst behöver du inte fortsätta med de andra lösningarna.

Vi börjar med Windows inbyggda felsökningsverktyg, som ofta kan få datorn att hämta uppdateringar. Om dessa inte har någon effekt har vi tre fantastiska verktyg i Fördelszonen som du kan använda för att tvinga fram uppdateringar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.