Som utgångspunkt gör den inbyggda klockan i Windows precis vad den ska: Den visar datum och tid, och du kan klicka på den för att se sekunder och öppna en kalender.

Men den lilla klockan, som visas i nedre högra hörnet av skärmen, kan för många vara svår att se om man till exempel har en stor skärm på datorn. Om så är fallet – eller om du bara vill göra Windows lite mer personligt – ska du läsa noga nu.

Vi har nämligen ett nytt och smart litet verktyg redo för dig i Fördelszonen: T-Clock. Med T-Clock kan klockan göras om så att du själv bestämmer vad som ska visas i hörnet och hur det ska se ut. Gör till exempel om formatet så att även veckodagen visas, eller så att månaden visas med bokstäver istället för siffror.

Klockan kan även fås att visa sekunder, eller datumet kan plockas bort helt. Tycker du att det kan vara svårt att tyda klockans små siffror och bokstäver kan du göra teckenstorleken större med hjälp av T-Clock.

Färgen på teckensnittet kan ändras, och det går till och med att lägga till en bakgrundsfärg på klockan. Om du vill kan du också ändra teckensnitt så att klockan blir mer personlig. Du får alltså väldigt många möjligheter med T-Clock, som väntar på dig helt gratis i Fördelszonen.

Du behöver bara installera programmet och starta det en gång. Då körs din egen personligt anpassade Windows-klocka helt automatiskt i bakgrunden varje gång du slår på datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.