Det är ofta de små och enkla verktygen som är de mest praktiska. Det är likadant i Windows 10, där en liten funktion knuten till programfönstren hör till en av de bästa. Med funktionen kan du snabbt placera två eller flera fönster så att du kan använda dem samtidigt. Det är idealiskt om du exempelvis ska flytta filer mellan två olika mappar med Utforskaren, eller om du vill surfa på internet och se e-postprogrammet samtidigt.

I tidigare Windows-versioner gick det också att placera fönster bredvid varandra, skillnaden är att nu får du hjälp med ommöbleringen. Genom att flytta ett fönster på rätt sätt kan du på ett ögonblick få det att fylla antingen hela eller halva skärmen. Du kan till och med få ned det till en fjärdedel genom att flytta fönstret så långt ut som möjligt i det hörn där du vill placera det.

Om du väljer halva skärmen kommer Windows automatiskt att fråga vilket annat öppet programfönster du vill ska täcka den andra halvan. Sedan kan du flytta skiljelinjen mellan de två fönstren om du inte vill att de ska vara lika stora. Det ena fönstret kan exempelvis täcka en tredjedel av skärmen, medan det andra fönstret täcker de resterande två tredjedelarna. Att dela upp skärmen kan låta ganska besvärligt men kunde inte vara enklare, och med rätt fönsterhantering blir det lättare än någonsin att arbeta med fönster i Windows.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.