Fungerar datorn inte riktigt så felfritt som den borde? Kanske har den börjat uppträda instabilt eller uppför den sig konstigt när du startar specifika program?

Det är helt normalt, men kan vara både irriterande och frustrerande eftersom det kan vara svårt att ta reda på exakt vad det är som plågar datorn. Här kan det inbyggda Windows-verktyget Tillförlitlighetsövervakaren hjälpa dig. Det kan visa dig alla de händelser – både kritiska händelser, varningar och information – som kan berätta för dig hur bra din dator fungerar.

Dessvärre är verktyget begravt långt ner i Kontrollpanelens mörka källarvalv där bara de mest erfarna användarna hittar det. De flesta av oss vet inte ens om att det existerar.

Det är synd eftersom det faktiskt är ett väldigt bra verktyg som kan ge en bra överblick över datorns hälsa och hjälpa till vid eventuell felsökning.

Här finns både information om kritiska händelser, som inte bara kan påverka datorns prestanda utan även hur bra den fungerar, och rent informativa händelser, som att en uppdatering har installerats.

den här artikeln visar vi framför allt hur du hittar verktyget, men ger också tips på hur du kan lära dig mer om din dator.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.