Smiley, emoji, humörikon. Oavsett vad vi kallar det gula ansiktet har det utvecklats enormt genom åren och haft många olika namn. När smartmobilerna med sina inbyggda emojier blev var mans egendom blev också figurerna snabbt väldigt populära både på internet och i sms. De har till och med fått en egen animerad långfilm, The Emoji Movie, som hade premiär 2017. De underhållande små ikonerna är dock inte enbart förbehållna mobiltelefoner. Med ett enkelt kortkommando i Windows får du tillgång till ett stort bibliotek med de gula ansiktena och alla andra figurer, och du kan infoga dem oavsett vad du skriver för något på datorn.

Genom att samtidigt trycka på Windows-tangenten och punkt på tangentbordet kan du exempelvis göra allt från e-postmeddelanden till inbjudningar mer underhållande tack vare de små figurerna . Funktionen fungerar överallt i Windows och är inbyggd i operativsystemet. Microsoft har dock inte själva gjort speciellt mycket väsen av att den här funktionen finns, men när du väl har börjat använda funktionen kommer du att ha svårt att sluta.

Här visar vi hur du hittar den trevliga bonusfunktionen i Windows och hur du använder den.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.