Vi har ofta rekommenderat Microsofts alldeles utmärkta program Windows Movie Maker för att sätta samman videoklipp, lägga till effekter och exportera allting som en färdig film. Några år efter att Microsoft släppte den senaste versionen av programmet, har de dessvärre plockat bort det från sin webbplats. Programmet har inte fått en enda uppdatering på flera år och blev aldrig en del av det annars så utmärkta Windows 10.

Bättre sent än aldrig har Microsoft nu ordnat så att videoredigering än en gång ska vara en del av Windows: med den senaste uppdateringen till Windows 10, den som kallas Fall Creators Update, har appen Foton vuxit enormt, bland annat med möjligheten att redigera video utan att du behöver installera några extra program för ändamålet. Det kan verka besynnerligt att en app med namnet Foton innehåller videoredigering, men det beror på att den även innehåller ett verktyg för att hantera alla dina bilder samt skapa bildspel.

Med de helt nya funktionerna kan du beskära videoklipp och lägga till snygga färgeffekter. Det går även att lägga in musik och 3d-effekter som ger nya möjligheter att göra dina klipp actionladdade. Det är faktiskt så en-kelt att du aldrig behöver ha provat videoredigering tidi-gare. Det färdiga resultatet visas direkt i appen och kan exporteras som en filmfil som kan sparas på hårddisken och skickas vidare till släkt och vänner.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.