Det händer ofta att man kan behöva arbeta i två program samtidigt – till exempel en hemsida i en webbläsare och ett ordbehandlingsprogram som man kan kopiera text till från hemsidan. Det kan också vara praktiskt att ha ett fönster för Utforskaren öppet för att visa filer, samtidigt som du har programmet öppet där du ska arbeta med filerna.

På så sätt behöver du inte växla fram och tillbaka mellan programmen via deras ikoner i aktivitetsfältet. Det finns en praktisk funktion i Windows som heter ”Fästa layouter” som ser till att fönster placeras så att de blir så användbara som möjligt för dig. I praktiken innebär det att du kan dra ett programfönster till ena sidan av skärmen så att det expanderar och tar upp exakt hälften av skärmen.

Samtidigt visas övriga program som du har öppna på datorn i form av minifönster på skärmens motsatta sida, och när du klickar på ett av dem expanderar det omedelbart så att det fyller den andra halvan av skärmen. Sedan är du redo att arbeta samtidigt i två program eller liknande.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.