En förbättrad sökfunktion och mer kontroll över hanteringen av säkerhetsuppdateringar. Det är två av de senaste funktionerna som har dykt upp i Windows i samband med de stora uppdateringar som Microsoft skickar ut två gånger varje år. För de flesta är dessa funktioner helt nya bekantskaper, men för en liten grupp Windows-entusiaster är funktionerna inte något nytt. De kör nämligen en speciell version av Windows 10 där de hela tiden får möjlighet att testa de förbättringar som Microsoft arbetar med – och du kan bli en del av den gruppen.

I praktiken handlar det om att du blir medlem i en gratis testmiljö som kallas Windows Insider Program där din dator kör Windows 10 som du är van vid, men i stället för de stora halvårsaktuella uppdateringarna får du löpande många små uppdateringar i form av testversioner som kallas för builds. De innehåller sådant som vanliga användare inte har tillgång till, de kan till och med vara så nya och ligga så tidigt i utvecklingen att de fortfarande innehåller buggar och kan fungera instabilt. Därför bör bara vana och äventyrslystna användare, gärna med tillgång till en extra dator, köra dessa testversioner av Windows 10.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.